NAAR BOVEN

▲▲▲▲

▲▲▲▲

De laatste 5 aanvullingen

Bewoners die zijn overleden

Wijkagent en BOA

Komende werkzaamheden

Het laatste nieuws

MFC De Bogen

Mogelijke storingen aan uw CV
en wie u dan moet bellen


Klik op een foto voor een uitvergroting


Brand voorkomen met rookmelders

Kies de juiste brandblusser

Intercom

Eteck warmtemeter Kamstruk Multical 403

Onze blokverwarming van De Bogen


BRAND VOORKOMEN MET ROOKMELDERS

Het is essentieel om op iedere verdieping een rookmelder te installeren om een gevaarlijke en snel uitslaande brand voor te zijn. Sterker nog, per 1 juli 2022 zijn rookmelders op ... verder lezen

KIES DE JUISTE BRANDBLUSSER

Brandblussers zijn er in heel veel vormen, maten, inhoud, capaciteit en uitvoeringen. Wij helpen je graag op weg om de juiste keuze te maken voor jouw situatie. Er zijn brandblussers ... verder lezen

INTERCOM

Al onze woningen hebben een intercom van het merk Aiphone. Er zijn 2 types in onze woningen. De GT-1M3 (3,5 inch) en de GT-1C7 (7 inch). Beide handleidingen zijn hier te downloaden. Let wel: NIET alle faciliteiten zijn geprogrammeerd, zoals b.v. de nachtverlichting.

ETECK WARMTEMETER KAMSTRUK MULTICAL 403

Deze meter in uw meterkast berekent het energieverbruik op basis van het door het volumedeel gemeten volume en het temperatuurverschil.

Door op de primaire drukknop te drukken, wordt een volgende uitlezing getoond in het display. De secundaire knop wordt gebruikt voor het uitlezen van historische- en gemiddelde waarden. Vier minuten na de laatse keer dat de drukknop is ingedrukt, keert de meter automatisch terug naar de uitlezing die het energieverbruik toont.

Klik hier voor de Kamstruk gebruikershandleiding.

Klik hier voor onze eigen handleiding met foto’s.

Klik hier voor een filmpje (YouTube) van onze eigen Technische Commissie.

ONZE BLOKVERWARMING VAN DE BOGEN

Slim besparen met waterzijdig inregelen

Klaagt u als bewoners dat sommige radiatoren niet of nauwelijks warm worden? Dat komt vaak doordat de watercirculatie ongelijkmatig verloopt. En dat valt goed te verhelpen met een relatief simpele ingreep en gadget: waterzijdig inregelen. De zomer is daarvoor het perfecte moment.


Herkenbaar?

Bij veel woningcomplexen met een gezamenlijk warmtedistributiestelsel is de verwarming niet optimaal ingesteld. De stroomsnelheden en de druk variëren sterk door het gebruik, aanpassingen door de jaren heen en soms vervuiling. De doorstroming van het water in de radiatoren verloopt dan ook niet goed. Het gevolg? Sommige radiatoren worden niet warm en het energieverbruik gaat omhoog. Bovendien zijn warmtemeters minder betrouwbaar als het systeem niet goed waterzijdig is ingeregeld.

Klik hier (video) voor het waterzijdig inregelen.

Klik hier voor een beschrijving.

GEBRUIKSAANWIJZINGEN APPARATUUR VOOR
IN DE BOGEN